Dubai

Waldorf Astoria

Når du ankommer Dubai er det lett å kjenne en slags dragning mot The Palm Jumeirah - denne kunstige øya bygget ut i Den Arabiske Gulf.

Spa med stil og eleganse

Når du ankommer Dubai er det lett å kjenne en slags dragning mot The Palm Jumeirah – denne kunstige øya bygget ut i Den Arabiske Gulf. Her ute ligger det etter hvert en rekke hoteller fra kjente hotellkjeder – det ene lekrere enn det andre. Det er stille og fredelig, men allikevel bare minutter unna sydende downtown Dubai. Men det er vanskelig å velge hotell. Vi valgte Waldorf Astoria, og med deres praktfulle spa angret vi ikke et sekund.

Tekst: Terje Myklebost, Foto: Waldorf Astoria

Waldorf Astoria er hvitt og vakkert, og smekkfull av historikk – i hvert fall navnet og kjeden, som dette hotellet representerer. For vi forbinder gjerne Waldorf Astoria med det gamle og ærverdige hotellet på Park Avenue i New York. Men hotellet ute på palmen i Dubai minner ikke mye om hotellet i New York – annet enn den store klokken i lobbyen. Alle Waldorf Astorias etter hvert 29 hoteller rundt omkring i verden har en slik klokke i lobbyen, det er blitt en tradisjon og et varemerke for hotellkjeden etter at hotellet i New York innførte denne tradisjonen. Den gangen fantes det verken mobiltelefoner eller internett, så man ble enige om å møtes ved klokken i Waldorf Astoria. Klokken ble et sosialt møtepunkt, og slik vil hotellkjeden at det fortsatt skal være. Det er i dette hotellet man skal møtes – også her i Dubai.

Waldorf Astoria Dubai Balcony

Klokker og påfugler

Og her møtes faktisk ganske mange. Her eller i Peacock Alley, som er en annen tradisjon i alle Waldorf Astoria hotellene. Det er en trivelig allé hvor gjester og prominente besøkende i sin tid yndet å spankulere frem og tilbake og vise seg frem – som påfugler. Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah åpnet sine dører for et par år siden og allerede første sommeren var hotellet fullbooket frem til årsskiftet. En voldsom pågang. Og det er utvilsomt et flott hotell, med hovedinngang fra sjøsiden, men som vender sin vakre, hvite fasade inn mot sentrum av palmen. Lobbyen er ikke enorm med et skyhøyt atrium som mange andre moderne hoteller. Nei, den er diskret elegant med et praktfullt spraglet marmorgulv med italiensk marmor, som går igjen i hele hotellet i forskjellige varianter og farger, dype beige tepper, store hvite søyler, eksklusive sofaer og sittegrupper og bilder av Emiratets prinser og sheiker på veggen bak resepsjonsdisken – og den berømte klokken i sentrum av lobbyen, og Peacock Alley som strekker seg fra lobbyen i en bue langs vinduene og hvor det serveres deilig kaffe, high tea på ettermiddagen eller andre drikker eller småretter.  Fra lobbyen løper to brede marmortrapper ned til underetasjen som fører ut til et flott bassengområde med et stort familiebasseng og et litt mindre basseng forbeholdt de voksne, og en 200 meter lang sandstrand med hvit sand som hentes fra Oman to ganger i året. I sanden og på plenene står en rekke solsenger med beige og hvitstripete badehåndklær og store flotte beige parasoller som blafrer friskt i den varme ettermiddagsbrisen. Men saltvannet som sluses inn fra havet utenfor gjennom en renne, er nokså dødt, flatt og lunkent. Så de fleste foretrekker å bade i de nedkjølte bassengene.

Elegante rom

Alt i Waldorf Astoria Dubai Palm er gjort i absolutt best tenkelige kvalitet. Her er det ikke spart på en marmorbit! De aller fleste av de 319 rommene og suitene har utsikt, enten mot havet eller inn mot palmen, og fra hotellet kan du faktisk se formen på denne store kunstige palmeøya.

Rommet mitt er meget elegant, selv om det ikke er noen overraskelser eller fargebomber som fanger øyet. Her går alt i duse beige og grå sjatteringer med et lekkert mørkt blanklakkert parkettgulv, en stor deilig, skreddersydd og egenprodusert seng bare for Waldorf Astoriakjeden, elegant høyreiste nattbordlamper i messing og glass med runde kremfargete skjermer, en beige sittegruppe, dempede bilder på veggen og skyvedører i glass ut til en stor veranda med et par lyse rottingstoler med mønstrete puter i beige og turkis og med praktfull utsikt over en bukt i den Arabiske Gulf til verdens kanskje mest kjente hotel, Burj Al-Arab og til verdens høyeste bygning litt lenger borte i varmedisen, Burj Khalifa på 829,8 meter. Fra soverommet ser jeg inn på badet gjennom et profilert glassvindu over et badekar. Og badet er et kapittel for seg. Nydelig i spettet hvit marmor og glass. To vasker nedsenket i deilig hvit marmor toppet med to stilige runde speil. TV montert over badekaret, stort og deilig dusjrom med alternative dusjer, adskilt toalettrom med bidét, kremer, sjampo og badesalter fra Salvatore Ferragamo og to fantastisk deilige, hvite morgenkåper som er spesialdesignet og utviklet for Waldorf Astoria – sydd termostatisk med flere lag, som gjør at den ikke er for kald i aircondition og ikke for varm i Dubais hete. En veldig behagelig badekåpe som kan kjøpes for en tusenlapp.

????????????????????????????????????

Waldorf Astoria Spa

Disse badekåpene får du også utlevert i Waldorf Astoria Spa som er verdenskjent i Dubai! 20 000 herlige fot i hotellets underetasje – i en rund del av bygningen som kranser en stor og frodig urtehave hvor de plukker urter til spaet. Og spaet da! Meget vakkert og lekkert innredet. Lobbyen ligger i et rundt rom med en fantastisk lysekrone i sentrum, nydelig rødspettet marmor gulv, lys beige vegger, små mørke lenestoler langs veggen og i midten av rommet en rund hvit sittebenk i hvitt skinn med hvite pølseputer. Og en herlig liten shop i et rundt rom innenfor med de beste produkter som sveitsiske Valmont, Neom fra England, Red Flower fra USA og Omorovicza fra Ungarn.

Jeg har valgt spaet signaturbehandling, en Bespoke full kroppsmassasje. Og mens jeg venter blir jeg bedt om å lukte meg gjennom ti parfymer fra Serge Lutens og plukke den jeg liker best. Jeg havner på en Clair de Musc som nok er den mest maskuline. Og mens jeg skifter i det nydelige omkledningsrommet fullt av frostet glass og mosaikkfliser i hvitt med fargesjatteringer i det hvite, blandes noen dråper av parfymen i en mandelolje som så skal brukes i massasjen.

Bespoke med Wael

Andrew fra Nairobi henter meg i garderoben og følger meg til våtavdelingen. Vi er i et muslimsk land, så her er de nøye med å skille menn og kvinner. Hele våtavdelingen her tilhører oss gutta. Damene har sin egen, og en langt større spaavdeling totalt sett enn oss, med vannsenger og andre hyggelige ting, i følge Andrew. Men det er fint nok her, og jeg koser meg i en steam badstue, i en tørr badstue med saltvegg, på varme kroppsformede benker og i en av de tropiske dusjene før Andrew overlater meg i hendene til Wael fra Tunisia. Her er det mannlige terapeuter til mannlige gjester. Wael fører meg inn i et av de seks behandlingsrommene, det er seks til på kvinnesiden, hvor han har gjort klart til et fotbad. Jeg setter meg på en meget elegant silketrukket sofa, stikker føttene opp i et kobberfat og Wael gir meg en god skrubb og en lett fotmassasje før han fjerner det nydelige gule silketeppet fra benken og hjelper meg til rette. Bespoke er en skreddersydd behandling hvor Wael og jeg er blitt enige om hvor han skal legge litt ekstra press, hvilken styrke han skal bruke og hvilke områder han skal gå litt forsiktig frem på. Og han kan sine saker. Han har store og sterke hender og fyller dem med mine ømme muskler, løser godt opp langs hele ryggen, over skuldrene og i nakken. River og presser, og gjør underverker med senefester og muskler. Han konsentrerer seg lenge om korsryggen min, kan sin anatomi og jobber godt ut mot sidemusklene på hoftene, som er ekstremt ømme. Han masserer føtter og ben og jeg kan formelig kjenne hvordan stivheten slipper taket – før jeg vender om og han gjør de samme ritualene på forsiden, jobber godt med hendene mine og avslutter med en lett hodemassasje. Flink terapeut, men behandlingen er litt kort, så jeg kjenner at han kunne ha jobbet i fem minutter lenger med de forskjellige kroppsdelene. Da hadde Bespoke vært helt perfekt!

????????????????????????????????????

Ro i sjelen

Men i den lekre hvileavdelingen med seks brunlilla stoler med fotskamler nyter jeg den gode følelsen i kroppen og en kopp hjemmetraktet te servert i nydelig sølvgrått servise fra Japan. Rommet er lite og intimt med runde speil i hvite rammer over hver stol, elegante fakkelformede lampetter mellom hver stol, små rund, hvite bord til tekoppen og florlette hvite gardiner. Et stilig rom som gir ro i sjelen før jeg skifter til en

Social – eventyrlig godt

Waldorf Astoria Dubai Palm har fire gode restauranter, Palm Avenue hvor du kan sitte i små telt på små halvøyer ut i bassenget og spise enkle, deilige Middelhavsinspirerte retter, Mezzerie som er arabisk inspirert og hvor de serverer en aldeles strålende frokost med bugnende buffeter, massevis av juicer, en egen glutenfri avdeling, og alt du ellers kan ønske deg til frokost, LAO som serverer de absolutt beste panasiatiske retter, og som prikken over i’en – Social, som er hotellets desiderte fine dining restaurant. Her er det 3-stjerners Michelin kokk Heinz Beck som styrer kjøkkenet og menyene. Han er fra Tyskland, men har sin 3-stjerners restaurant La Pergola i Roma. Derfra fjernstyrer han kjøkkenet her på Waldorf Astoria og kommer på besøk og oppdatering hver annen måned. Her nyter vi et fantastisk godt måltid til overkommelige priser – les norske priser! Social er spennende innredet med et åpent kjøkken. Det vil si, glassdørene åpner seg hver gang gjester kommer inn i restauranten, som en velkomstgest, eller kanskje heller en velkomstduft når de deilige dufter fra dette gode kjøkkenet pirrer smaksløkene til ankommende gjester. På kjøkkenet jobbes det disiplinert og intenst med å kreere de beste og vakreste tallerkener som så fraktes ut i restauranten eller ut på den flotte terrassen av dyktige og dedikerte kelnere fra alle kanter av verden. Bordene er vakkert dekorert med levende fargerike blomster og blomsteroppsatser av ildrøde høyreiste blomster setter en ekstra spiss på det innbydende lokalet. Men vinterstid er det såpass mildt at det fint går an å spise ute på terrassen i den myke varme kvelden med utsikt til palmen og deler av Dubais imponerende skyline bakenfor. Stemningsfullt og deilig. Men på sommeren når gradestokken passerer 50 grader trekker gjestene inn i de fine lokalene og nyter heller utsikten gjennom de store vinduene.  Og hygger seg med nydelige retter gjort av den beste fisken, det beste kjøttet og med spennende og overraskende små forretter og tilbehør. Alt akkompagnert av verdens deilige viner – som holder skyhøye priser i et slikt muslimsk land. Men kombinasjonen av de vakre og gode rettene, de deilige vinene og den praktfulle vinen – alt svøpt inn en den milde og myke, mørke kvelden er sanseløst deilig.

Verdt å vite:

Great Spa valgte å fly med Emirates direkte Oslo-Dubai. Daglig avgang kl 13:55 og pris fra ca kr 2.800. Flytid ca 7 timer. www.emirates.com

Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah tilhører Hilton Hotels. Hotellet er et av 29 i Waldorf Astoria kjeden og ligger flott til ute på den kunstige øya The Palm i den Arabiske Gulf. Det har 319 rom med Royal Suite som det største i Dubai på 1500m2. Mer informasjon finner du på www.waldorfastoria.com.

Fra flyplassen er det enkelt og billig å ta taxi til hotellet. Men pass på at du velger en airport taxi og ikke en limousine. De prøver gjerne å lokke deg over fra airport taxiene som koster litt over 200 kroner.

Du trenger ikke visum for Dubai, kun gyldig pass. Valuta er diram og 100 diram tilsvarer ca 180 NOK.

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 15.11.2016
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: Waldorf Astoria

See more

Advesting