The Well

En verden av velvære

The Well – brønnen. Ønskebrønnen! En brønn å øse av! En brønn full av velvære – og garantert det største, flotteste og beste dagspaet i Norden. Kanskje i hele Europa for den del. Tre etasjer og 10 000 m2 spekket med nytelse. En verden av velvære, som de selv sier. Og det er vitterlig The Well – en verden av velvære!

 

Det er fredag! En inneklemt fredag når jeg svinger opp foran det lyse og vakre nybygget på Sofiemyr utenfor Oslo. Klokken er ti, The Well har nettopp åpnet, solen skinner fra en lyseblå maihimmel, og jeg tenker at her får jeg spaet for meg selv. Men der tar jeg feil. Jeg klatrer den elegant lyssatte og brede trappen opp til resepsjonen og stiller meg i en lang kø av forventningsfulle mennesker som skal tilbringe timer av denne fine dagen i de deiligste omgivelser.

Inn i himmelriket

Jeg sjekker inn og blir registrert med et armbånd som følger meg som nøkkel til garderobeskapet og andre dører, og som registrerer og samler opp alt jeg måtte kjøpe av mat og drikke, produkter eller behandlinger. Jeg kjøper den obligatoriske badebuksen og en peshtemal, et tyrkisk lendeklede i myk bomull, får utdelt en wellnessguide, plukker med meg badetøfler, en pakke med to badehåndklær og en fyldig og myk, beige badekåpe og fortsetter inn i garderoben. Videre via en grundig dusj – inn i himmelriket – det store bassengområdet i sentrum av The Well, selveste brønnen! Med prismeformet tak lyssatt i blått og fiolett og det blå, blå velværebassenget – stort og opphøyd fullt av deilige massasjestasjoner, jetstrømmer, nakkedusjer og motstrøm, og så langt at du virkelig kan strekke ut på en god lang svømmetur. Langs den ene siden er det boblebad og avlukker med fotbad – og det er her jeg begynner, med et godt og varmt fotbad. Det er en perfekt måte å starte spadagen på. Et fotbad setter i gang svettekjertlene og dermed helseeffekten. Dessuten senkes skuldrene, jeg får ro i kroppen og glir inn i den rette modusen for de neste timene – og da er jeg i gang. Innenfor ligger badstuene på rekke og rad, i The Well er det hele 15 av dem – saunaer og dampbad, og jeg begynner litt forsiktig med spaets Nordlys Laconium på 40 grader. Her inne er det nydelig innredet med mosaikkfliser i en kombinasjon av gull og glitrende sort og med et lite springvann i sentrum – deilig temperatur, og en perfekt start på saunavandringen.

Fra sauna til sauna

Så går jeg fra sauna til sauna, og gjør som guiden sier – er naken i badstuene, bruker badehåndkleet mellom kropp og treverket og setter meg opp de siste to minuttene slik at blodomløpet tilpasser seg før jeg reiser meg uten å bli svimmel. Jeg ender opp i en fantastisk Loft Sauna – kanskje den mest spesielle saunaen i spaet – en tøff og rustikk sauna over to etasjer i grovt naturtre med fire kraftige ovner og trapp opp til andre etasje. Kraftige, naturlige tresøyler og stabler av ved. Nede er det 80 grader nede og oppe på loftet 105. Loft saunaen kan minne om en russisk Banja og er en flott, naturlig kontrast til elegante The Well for øvrig.

Smellvakre Art Deco

Og sånn går det slag i slag. Jeg nyter alle fasilitetene i første etasje, og blir nærmest slått til jorden av Art Deco avdelingen. Så utrolig stilig med nydelige små dusjavlukker, et tepedarium med kroppsformede seter trukket med imponerende mosaikkfliser i gull og glitrende mørk ravfarge, steam, 42 grader og vannslange ved hvert sete til å kjøle seg ned med, og et Caldarium i naborommet – et mystisk steambasseng med trapp ned til kroppsformede seter under vann. Overdådig vakkert, innbydende og meget elegant gjort.

Pause i loungen

Underveis har jeg stadig vært bortom drikkefontenen og drukket vann, men nå har jeg behov for en friskpresset juice og litt snacks. Så jeg handler i Wellness Bar med armbåndet mitt og slår meg ned ved gasspeisen i den 250 m2 store loungen langs hele den ene langsiden av Wellness Pool. En virkelig fint innredet lounge med store, toetasjes vinduer ut mot naturen, klynger med lyse bøttelamper hengende fra taket, deilige myke møbler i kombinasjon av teak og grått stoff, kurvmøbler og elegante hvilesenger langs det opphøyde bassenget. Åpent, men samtidig skjermet – og med den flotte glasskledte gasspeisen med utsikt tvers gjennom peisen til skogen utenfor. Stilig gjort, og en virkelig deilig Wellness lounge hvor jeg nyter juicen og litt frukt mens jeg blar i Great Spa som ligger på glassbordene og hvilesengene – og kjenner på den gode, varme følelsen i kroppen etter saunabesøkene.

Ute i naturen

Men det er mer! The Well er jo på hele tre etasjer. I andre etasje ligger Nomade Lounge og Bibliotek Lounge, som er forbeholdt medlemmer av The Well, den tyrkiske Hamam’en og den store, flotte behandlingsavdelingen. Hit skal jeg senere på dagen! Men nå går jeg trappene opp til tredje etasje og strekker ut noen gode lengder i det store, flotte utendørs bassenget. Et aldeles nydelig område med lys grått tredekk rundt det lange, oppvarmede bassenget, herlige sittegrupper med tykke mørk grå-beige puter, dusjer og sauna i et eget lite bygg, en paviljong med en elevert jaccuzzi og den fine norske granskogen og bergknattene som vakker kulisse. Frisk luft, frisk duft av skog, stillhet og friskt vann midt ute i naturen – så fantastisk deilig!

Aufguss med Janne

Men jeg må rekke en aufguss – saunaritualet som holdes i den finske badstuen med plass til opptil 50 mennesker flere ganger om dagen. Så jeg tar trappene ned til første etasje igjen hvor Janne er klar til å ta oss gjennom ritualet. Badstuen er full av mennesker, noen nakne på saunahåndkledet og andre med Peshtemalen rundt livet. Bak ovnen og med ryggen til døren står Janne. Hun informerer først litt om badstuetikette og så litt om aufguss. Hun har valgt duftene av Rosentre og Rosmarin, har tre trebøtter på gulvet og håndklær ved ovnen.  Først heller hun noen øser med vann på ovnen, legger så to isballer fulle av Rosentre på steinene på ovnen og begynner å spre den duftende dampen i rommet med håndkledet. Hun har en egen rytme når hun vifter med håndkledet, går langs benkene hvor vi sitter, vifter i store sirkler og sørger for at vi får varmen rundt kroppen og puster inn den rensende dampen. Så deler hun ut is fra bøtten som vi gnir inn våre varme kropper med. Hun lufter ut rommet og så er det en ny runde med duften av Rosmarin, ny flagring med håndkledet og mer is til varm kropp. Etter 20 minutter er jeg gjennomvarm, kjenner at luftveiene er vid åpne, blodet flyter fint i kroppen og pusten går lett. En aufguss gjør underverker med kropp og sjel!

 

Det gjør også tyve minutter i det japanske badehuset i tredje etasje. Her skjenker jeg meg et glass sitronvann og mediterer litt ved peisen i den nydelige loungen. Hviler ut på benken langs veggen et par trinn ned og med bambusstokker som dekor og fine sort hvitt bilder fra gamle japanske badehus på veggen. Her finner jeg roen og nyter følelsen og varmen i kroppen etter aufgussen. I det store rommet innenfor tar jeg en stille time-out på en av de mange sengene i lyse trespiler som står langs veggen rundt en stor gong i sentrum. Jeg nyter japansk stillhet og varm mens jeg betrakter en naken mann som utfører en privat kata foran de store vinduene mot den japanske haven og onsen.

Hamam med Robin

Så er det ned igjen til andre etasje. Jeg har bestilt en hamam med Robin – en liten 25 minutters for å løse litt opp. Her inne er det som å komme inn i en arabisk verden – dunkelt, mørke farger, løkformer og tunge møbler. Her er det en stor hamam med en kjempemessig rød marmorflate med plass til mange, her er dusjer og her er to mindre duo rom med to mindre marmorbenker. Her er også et lite steambad hvor Robin plasserer meg. Jeg skal varmes opp og huden skal mykes opp til behandlingen. Jeg skubber meg lett med en liten hanske mens svetten siler. Og 15 minutter senere hiver jeg av meg peshtemalen og legger meg til rette på benken – hodet på et håndkle og ellers bare den varme marmorplaten. Robin pøser mengder av varmt vann over meg, utfører såperitualet med bomullsposen og produserer luftig og deilig, kjølig såpeskum som legges på kroppen min, masserer meg lett med den myke posen for så å vaske meg og skrubbe meg etter alle kunstens regler. Deretter masserer Robin meg med sterke hender og avslutter med å smøre meg inn med fuktighetskrem – og jeg rusler ut i hvilerommet, ren og pen!

Men nå trenger jeg litt bevegelse! Jeg hopper ut i wellness bassenget, svømmer fra stasjon til stasjon og blir massert av vann både her og der før jeg svømmer noen gode, sterke lengder frem og tilbake i det store bassenget.

 Stillhet og kvalitet

Stillhet, fred og ro som preger hele huset, varmt og godt. Ikke som jeg husker gymtimene på folkeskolen hvor jeg frøs og hakket tenner hver gang vi var på Bislet Bad.

Og her er det kvalitet på alt – fliser, tregulv, møbler, håndkleder, badekåper og deres egenproduserte såper og lotions, Scent of The Well – her er det ikke spart på noe. Topp kvalitet, varmt og godt – og duftende og gullende rent. For ikke å glemme all den flotte kunsten spredt rundt i lokalene – fra flotte skulpturer til vakre malerier.

Deilig behandlingsavdeling

Etter å ha hygget meg halve dagen i badstuer og bassenger tar jeg trappen opp til andre etasje og registrerer meg i behandlingsavdelingen. Den ligger i hele den ene siden av bygningen, med ….. behandlingsrom og en veldig trivelig og elegant resepsjon med buede linjer, kombinert lyst tregulv og store, mørke, grove skiferfliser, mørke skinnmøbler og lyse vegger. Her er en fin liten shop med produkter fra Elemis, Bliss, Elizabeth Arden Pro, hånd-, fot- og neglproduktene fra amerikanske CND Spa, Mama Mio for de gravide og The Wells egne produkter Scent of The Well. Og her er en sminkestasjon med produkter fra Mii, en skinscanner hvor du får analysert ansiktshuden din, og her er en egen manikyravdeling med tre stasjoner og produkter fra Vinylux. Rommene er adskilt med stilige, bølgende gardiner av sorte tråder.

Og her kommer Gita fra Riga i Latvia, min terapeut for den neste timen – smilende og blid. Jeg har bestilt en av The Wells signaturbehandlinger, en 50 minutters bodyscrub med rygg- og nakkemassasje, som er en av de mest populære behandlingene av de mange behandlingene i den fyldige menyen. Her på The Well kan du velge behandlinger for ansiktet, kroppen, en rekke massasjer, hamam, duobehandlinger, signaturbehandlinger, behandlinger for hender og føtter eller float og kurbad.

Skrubbet ren

Gita fører meg inn i et behandlingsrommene, lyst og innbydende med lyse tregulv, off white vegger, beige håndklær på en deilig brun behandlingsbenk fra, og flott utsikt til skogen gjennom vinduet. Stille og fint med dempet musikk og beroligende stearinlys – og hyggelige Gita, som har gjort alt klart for denne neste timen. I denne behandlingen benyttes spaets egne produkter, Scent of The Well. Hun legger varme omslag på føttene mine og smører inn ben og rygg med olje av gran, einebær, sitrongress, bergamott og klipperose, som er varm og god, og dufter deilig. Og da er huden min klar for en god skrubb med grovt sukker blandet med avocado og kirsebærblomst, og eteriske oljer av petitgrain, ylang ylang og jasmin. Og dette er ikke en hvilken som helst lett og likegyldig skrubb. Gita tar godt i – helt opp mot grensen min, skrubber til det neppe er en død hudcelle igjen på hele kroppen min, og til blodet flyter raskt og lett i årene og helt ut i det ytterste hudlaget. Og jeg kjenner at dette gjør godt nå på forsommeren. All død hud og andre uhumskheter fra en lang og mørk norsk vinter er som feid vekk, og huden klargjort for sommeren.

Kraftfull massasje

Etter en dusj er jeg på benken igjen. Gita har skiftet til rene håndklær og funnet frem massasjeoljen. Og nå får ryggen min en aldeles deilig smertefull massasje. Gita vet hva hun gjør. Med gode, sterke, åpne og store hender får hun godt tak i mine stive muskler og såre senefester. Jeg kjenner at hun har god kunnskap om fysiologi når hun jobber seg opp langs ryggen til nakken – både langs ryggens meridianer og på tvers. Her blir ingen muskler oversett, og jeg kroer meg av smerte når hun jobber med skuldrene og nakken. Men du verden så godt det gjør.

Vektløs i vann

Og når jeg så legger meg på floatingbenken med hælene i to små groper og pakkes inn og løftes opp av vannet som fyller putene rundt meg, så kjennes kroppen behagelig ren og myk. Nuvola No Gravitiy – Dry Float er et unikt og spennende tilbud på The Well. Og det er en helt fantastisk følelse å ligge godt pakket inn og løftet opp av varmt vann – mykt og lett og med en sterk følelse av vektløshet. Forsiktige massasjedyser og farget lys gir total avslapning og en herlig balanse i kropp og sinn, og kroppen min og jeg nyter hvert sekund i denne tilværelsen hvor jeg flyter inn og ut av søvnen. Noen har beskrevet følelsen som å være tilbake i mors mave, og det ryktes at Vladimir Putin skal ha noen slike float benker, og til og med holder videokonferanser fra en slik. Om det har hjulpet ham er jo en annen sak. Men det hjelper meg meget godt. Og når jeg rusler ut fra The Well på ettermiddagen, etter fem timer i en verden av velvære og nytelse, så er det meg fulladete batterier og et lett og lyst sinn. For en deilig dag!

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 24.08.2017
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: Colin Eick, Glenn Rökeberg, Jonas Meek Strömman

See more

Advesting