Castillo Hotel Son Vida, Mallorca

Spa i et ridderhotell

Castillo betyr borg på spansk, og det er med følelsen av å entre en gammel borg jeg trår inn i Castillo Hotel Son Vida utenfor Palma på Mallorca. Lansene peker mot himmelen og to antikke kanoner mot meg ved inngangspartiet. En flott borg av et hotell, elegant rustikt, men med et moderne og kontrastfylt spa. Men en borg som ikke var en borg, men et herskapshus fra 1200-tallet.

 

Men storslagent og imponerende er hotellet uansett, og jeg velger å beholde følelsen av en gammel borg mens jeg bor her. For hotellet er til forveksling likt en borg, innvendig vel og merke – med mye mur og stein, og høyloftede korridorer med grove, kvadratiske gulvfliser i varianter av beige, antikke kommoder, jernbeslåtte gamle skap, svarte sadelstoler med mørkt skinn, miniatyrkanoner, høye forseggjorte kandelabre, skulpturer og en kunstsamling av en annen verden – fra gamle kjempemessige oljemalerier av store militære slag og mørke og tunge portretter til moderne trykk og litografier. I et hjørne står til og med en hest med rytter i full størrelse, laget i år 1840 og hvor både ridderen på hesteryggen og hesten er kledd i en middelalderrustning. Imponerende naturtro.

Lobby 02

Storslått atrium

Resepsjonen, som ligger inn til venstre for de store, doble jernbeslåtte slottsdørene, er også beskjeden. Kun en resepsjonsdisk og er par skrivebord til concierge’en. Men innenfor resepsjonen er det slutt på beskjedenheten. Riktignok er det diskret farger og absolutt ikke prangende, men her, i sentrum av hotellet, trår jeg inn i et stort sirkelrundt rom, nærmest en rotunde, eller et atrium, med en elegant bred trapp med løper i kongeblått, lys blått og gull ned til et par eksklusive butikker med italienske klær og dyre smykker. Jeg kikker opp, og tre etasjer opp er atriumet dekket av et praktfullt blyglasstak designet av den tyske kunstneren Nils Burwitz, bosatt på Mallorca, basert på «Art Brevis» av den katalanske filosofen Ramon Llull og formet som en dom. Her er elegante smijernrekkverk med blankpusset messing og kraftige stolper og bueganger. Og herfra, i samme etasje som resepsjonen, som faktisk ligger i sjette etasje i og med at hotellet er bygget i skrånende terreng, løper korridorene ut til de forskjellige fløyene og til gjesterommene. Korridorene er lavere under taket, teppebelagte, lyse og innbydende med kunst på veggene og antikvariske kommoder og skap.

Castillo Beauty Spa 02

Beauty Spa

Like bak resepsjonen, forbi hesten og ridderen i middelalderrustning, ligger hotellets fine lille nytelseshjørne, Beauty Spa. Bak glassdørene åpenbarer det seg en overraskende moderne del av dette gamle ridderhotellet. I sparesepsjonen er det hvitt og lyst med skarpe kanter og kvadratiske flater, lyse, blanke kvadratiske fliser på gulvet, tre firkantede lenestoler i lyst og mørkt brunt skinn og stilrent med lyssatte grønne glasshyller med produkter. Her er fem behandlingsrom bak frostede glassdører og tre terapeuter som sørger for at gjestene får orden på muskulaturen, ansiktet eller neglene. Nicole fra Tyrol møter meg i resepsjonen. Sammen har vi kommet frem til hotellets signaturbehandling, en Anne Semonin Ultimate Indulgence for å få med litt god behandling av min vinterbleke hud og ansiktet etter møtet med solen på golfbanen. To timer og femten minutter med Nicole – jeg gleder meg!

I den lille gangen med behandlingsrom på begge sider er gulvet belagt med nydelige mosaikkfliser i et vakkert mønster i beige og blått, naturlig lys faller inn gjennom de frostede glassdørene fra behandlingsrommene på venstre side, som ligger ut mot haven, og på kortveggen mitt imot er det felt inn en lyssatt mellomblå, firkantet glassplate med en Buddhafigur under. Enkelt og effektfullt.

Skrubbet ren og pen

Nicole har gjort alt klart i spaets duorom. Vi trenger litt god plass og en dusj når jeg skal gjennom en tre-faset behandling. Lyset er dempet, stearinlysene er tent og gir god stemning til et moderne rom med lyse vegger, en tøff mørk vask under et enkelt, firkantet, skarpskåret innfelt speil, de samme store kvadratiske gulvflisene som i resepsjonen og to behandlingsbenker med store beige håndklær med stilig lyseblå bladmønstret brodert logo. Jeg velger blant fire oljer fra Anne Semonins oljesamling, Energy gjort på kanel og ingefær, Vitamine gjort på oliven, tyttebær, solblomst og olje fra grapefrukt, Detox på sitrongress, eucapyptus og peppermynte og Nourishing på lavendel og mandarin. Valget faller på den siste. Jeg trenger hvile og ro etter golfen. Nicole forhører seg om jeg har noen allergier før hun hjelper meg på plass på den tynne plasten på den oppvarmede benken. Hun legger håndklær over meg og går i gang med en kraftig skrubb med basisolje, sitron og grov havsalt. Bena og føttene først, så mave, bryst, armer, hender og tilslutt ryggen – med lange kraftige tak som både masserer kroppens meridianer og fjerner alle vinterdøde hudceller. Og med en hud som gløder av varme og hurtig blodomløp i det ytre hudlaget dusjer jeg av meg saltkornene og kjenner hvor godt oljen og sitronen har virket på huden.

Castillo Beauty Spa 01

Lett nytelse

I mellomtiden har Nicole gjort benken klar til massasje. En full kroppsmassasje. Vi er enige om litt god kraft i massasjen for å rydde og løse opp i stive muskler og stramme senefester. Men Nicole er en litt forsiktig kvinne, som vil alle vel, så jeg får en deilig, men litt lett massasje. Den gjør godt for sinnet og for huden med Anne Semonins deilige olje, og gjør at jeg glir inn og ut av søvnen og nyter Nicoles snille hender. Men den går ikke helt i dybden og er et godt stykke unna det jeg tåler av dyp og effektiv massasje. Men du verden så deilig. Så da trengte jeg vel en slik god velværestund! Og Nicole vet å gjøre det godt for meg. Hun bruker en fin lomi lomi teknikk med lange sterke drag med underarmene for deretter å følge opp med håndflatene og lett punktmassasje med fingrene. Rytmisk og fint, og til tider kjenner jeg kraften mot såre muskler fra hennes sterke underarmer. Og når hun avslutter massasjen med en følsom hodebunnsmassasje gir jeg etter og glir inn i søvnen av bare velbehag. Nicole vekker meg forsiktig med et glass knallrød og frisk tyttebærsaft og inviterer meg inn i ansiktsrommet hvor den siste delen av behandlingen skal foregå.

Godt for ansiktet

Her pakker Nicole meg godt inn i et tykt og varmt fleeceteppe slik at bare ansiktet mitt er synlig. Benken justeres slik at jeg delvis sitter, og veldig behagelig. Kremer og serum står klar. Etter å ha sjekket ansiktshuden min under sterkt lys, vet Nicole at hun har med en litt tørr og lett solbrent hud å gjøre og tar høyde for det. Produktene er alle fra Anne Semonin, som er et fransk merke og spesielt kjent for sine ansiktsprodukter og gode oljer. Nicole begynner ansiktsbehandlingen med en rens, som alltid. Og nå kjenner jeg at hennes myke, milde hender kommer til sin rett. Hun arbeider med følsomme fingre, effektiv og bestemt, men følsomt og godt. En lett mekanisk skrubb fjerner døde hudceller og gjør huden mottakelig for vitaminmasken. Men først et serum av phytarosa som kjennes kjølig og behagelig mot den varme huden etter skrubben, og deretter den fantastisk deilige ansiktsmassasjen. En lymfatisk drenasje massasje, florlett stryk fra sentrum av ansiktet ut mot sidene for å lede avfallsstoffer vekk fra ansiktshuden, og fulgt opp med lett punktmassasje. Perfekt utført av Nicole. Så legger hun på kremmasken med en cocktail av helsebringende vitaminer, som får godgjøre huden og trekke godt inn i 15 minutter. I mellomtiden får jeg en deilig underarms- og håndmassasje som gjør godt etter golfrunden tidligere på dagen. Nicole stryker bort masken og avslutter med en deilig, duftende fuktighetskrem med solfaktor 15. Og dermed har jeg hatt to timers deilig revitalisering av kropp og sinn og velger å hvile ut under parasollen på solsengen ved bassenget en sen ettermiddagstime.

Aerial View

Lang historikk

Castillo Hotel Son Vida er et meget ærverdig, tradisjonsrikt og elegant hotell, som opprinnelig var et overklassehjem i det trettende århundre. Terrenget rundt er kupert og naturen frodig og tett. Men på 1700-tallet begynte man å anlegge haver. Tidlig på 1900-tallet tok eier Fernando Truyols y Despuig grep og fikk hele herskapshuset restaurert, som en gave til sin hustru Magdalena Villalonga. Han knyttet de forskjellige bygningene sammen, fikk bygget tårnet slik det står i dag og sørget for å tilføre bygningen stilen som en festning, eller borg. Havene rundt herskapshuset ble rustet opp for å stå i stil med huset. Men så solgte familien hele anlegget til Steve Kusak i 1957. Han og noen investorer har så bygget og solgt boliger på dette store landområdet og utvidet og konvertert herskapshuset til et luksuriøst hotell. I 2011 stengte Castillo Hotel Son Vida for så å åpne ett år senere, fullstendig restaurert og pusset opp til den elegansen hotellet besitter i dag. Castillo Hotel Son Vida er et selvfølgelig medlem av The Luxury Collection og et stolt medlem av Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Main Terrace

Terrasse med utsikt

Fasaden er nokså beskjeden, bygget med gule murstein, grønne vindusskodder og forseggjorte smijernbalkonger, så det karakteristiske tårnet og den praktfulle terrassen er nok det mest i øyenfallende ved hotellet. Terrassen ligger rett ut fra Bar Armas, i samme etasje som resepsjonen. En kjempemessig flate på 600 m2 skyhøyt over Palma med en fantastisk utsikt over byen og Palmabukten langt der nede. Her nyter jeg frihetsfølelsen av stillhet og ro når jeg sitter her ute med et glass vin denne ettermiddagen – i de fine smijernstolene med burgunderrøde myke puter og under de store blekhvite parasollene. Langs ytterkanten av terrassen løper et glassgelender mellom firkantede søyler, i sentrum er et avlangt basseng med tre springvann kranset av smale blomsterbed og store terracotta blomsterpotter spredt rundt. Terrassen er legendarisk. Her har mange verdensberømte politikere, royale, skuespillere og sportsutøvere hygget seg opp gjennom årene.  Alle snakker dempet her ute, for alt er så stemningsfullt og vakkert.

Pool Bar Sa Font

Deilig kjøkken

Jeg vandrer rundt i dette praktfulle hotellet, beundrer kunstverkene, maleriene, de store salongene og den gjennomførte kvaliteten på alt fra møbler, antikviteter og lysekroner til stoffer, treverk og valg av fliser. Ned trappen i atriumet, forbi skryteveggen med berømte gjester, avisutklipp og hendelser på hotellet, ligger de to gode restaurantene El Castell og El Vi. El Vi er deres fine tapas restaurant som kun holder åpent i høysesongen. Den er berømt på Mallorca for sine deilige spanske tapas basert på lokale råvarer, og for sin svært gode vinkjeller. El Castell er Son Vidas hovedrestaurant som ligger like under terrassen – lavt under taket med store vindusflater mot den samme praktfulle utsikten, diskret mønstret vegg til vegg teppe, runde bord med hvite duker over burgunderrøde underduker og lett snirklete lenestoler i lyst tre og med lys beige sitteputer med matchende burgunder relour. Konservativt og meget elegant. Her serverer chef Juan López Middelhavsretter gjort på de beste råvarer fra nærområdet, lekkert dandert på elegant servise og akkompagnert av vin fra den samme fyldige vinkjelleren. Her er det en skjellsettende opplevelse å spise et godt måltid om kvelden med den fantastiske utsikten, eller en frokost i morgensolen. Da er det dekket opp store, fristende buffeter i to åpne anretninger – sunt og godt med massevis av frukt fra Middelhavslandene, kornprodukter, hjemmebakt brød og croissanter, frisk yoghurt, juicer og egg i alle varianter. Når solen skinner er det hyggelig å spise frokosten ute under parasollene på terrassen ovenfor det stilige bassengområdet – med den friske luften høyt her oppe i åsen, og med duften av eukalyptus og blomster fra havene. Man kan lett venne seg til dette!

Verdt å vite:

Great Spa & Health valgte å fly med Norwegian til Palma. Pris fra ca kr 700. Se avgangstider og priser på www.norwegian.no.

Leiebil koster fra ca kr 2.000 for en uke. Minste kategori bil og hentet og levert på flyplassen (Avis).

Castillo Hotel Son Vida ligger høyt oppe i åsen bak Palma by ca 30 minutter fra flyplassen. Hotellet er nylig renovert, tilhører Starwood Hotels & Resorts Worldwide, holder fem vel fortjente stjerner og er medlem av The Luxury Collection. Deres store terrasse med praktfull utsikt over Palma og Middelhavet er et landemerke, deres spa et av de beste på Mallorca og deres to restauranter El Castell og El Vi er viden kjent for sine utsøkte Middelhavsretter basert på lokale råvarer. Se rompriser, spabehandlinger, menyer og annen informasjon på www.castillosonvidamallorca.com.

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 30.12.2017
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: Castillo Hotel Son Vida

See more

Advesting