SHA Wellness Clinic, Albir, Spania

Eventyrlig deilig

SHA Wellness Clinic i Albir like nord for Alicante er et eventyr av et SPA- med fokus på helse og velvære, og med praktfull utsikt over Costa Blanca. Det finnes knapt et bedre helse SPA. SHA tilbyr en rekke helsebringende behandlinger og elegante suiter. Her er det en tanke bak alt. Du som gjest, din helse og ditt velvære er i sentrum – hele tiden og tvers igjennom!

Etter en liten 40 minutters kjøretur langs motorveien AP7, som strekker seg langs Spanias vakre og golde Middelhavskyst, svinger jeg inn på SHA Wellness Clinic hvor jeg skal tilbringe noen dager i sunnhetens tegn. SHA spesialiserer seg på anti aldring, vekttap, skjønnhet og utrensende behandlinger. I spa’et kombineres vestlige og orientalske avslapningsmetoder, og det utendørs «evighetsbassenget» har en praktfull foss av deilig vann, og, ikke minst, spektakulær utsikt helt ned til Middelhavskysten. De romslige suitene er minimalistiske med sort og hvit innredning og egen balkong. Hotellets restaurant, Shamadi, byr på sunn og god mat servert på en lekker terrasse med en aldeles nydelig utsikt over Altea bukten. Her skal jeg nyte alle hotellets og klinikkens fasiliteter, solskinn og de spanske duftene – rett og slett ha fokus på egen helse og velvære.

 

En skatt

En av de første jeg møter er gründeren av klinikken, Alfredo Bataller som sier: – Årsaken til at jeg gjorde dette prosjektet til en realitet, var at jeg ville dele en slik skatt med andre – en skatt som hjalp meg å komme gjennom tunge tider og bli frisk etter egne helseproblemer, og til å oppdage det sanne potensialet for legeme og sjel. En skatt som bidrar til at mennesker kan leve et fullverdig liv fylt med god energi.

 

Skape et paradis

-Vi planla nøye. Før det ble lagt ned en eneste sten, var idéen å lokalisere senteret til et unikt sted hvor gjestene skulle kunne oppleve harmoni, et deilig klima og enestående utsikt – selvsagt både for å tilfredsstille gjestene, og vise at det meste er gjort for at de skal bli godt ivaretatt. Vi ville skape et paradis for mennesker som er opptatt av helse og velvære – et lite univers av sensasjoner hvor kropp og sjel finner harmoni. En kilde til liv og hvor gjestfrihet og kvalitet er garantert. Vi fant Albir og vi bygget SHA, smiler Alfredo.

 

Moderne design

Og de har faktisk tenkt på alt her på SHA Wellness Clinic – helt ned til minste detalj. Resultatet er fem enkeltstående, arkitektonisk fantastisk flotte bygninger som er knyttet sammen med broer, trapper og terrasser. SHA er blitt et luksuriøst medisinsk senter – et av de mest populære i Spania, og den siste kreasjonen til den meritterte og verdensberømte arkitekten fra Uruguay, Carlos Gilardi, og den prisvinnende, spanske designeren, Elvira Blanco Montenegro. De fem bygningene har 93 suiter fra 80 til 320 m2, 40 behandlingsrom og hele 30 sertifiserte terapeuter. Perfekt for et luksuriøst, medisinsk opphold. Her finner du store svømmebasseng med vannfall, flere avslapningsområder, sammen med Zen haver, tropiske haver og det dypblå Middelhavet bare minutter unna.

SHA er designet slik at absolutt alle skal kunne nyte den ultimate og helsebringende ferien. Senteret er tilrettelagt for mennesker med redusert mobilitet, og har tre spesielt utstyrte gjesterom for personer med nedsatt fysisk funksjonalitet, slik at alle gjester, uansett fysiske evner, skal kunne ha et utbytterikt og komfortabelt opphold.

 

SHA metoden

SHA metoden, som jeg opplever, er basert på en spennende kombinasjon av gammel visdom, kunnskap og terapi fra Østen, sammen med det beste av vestlig medisin. Denne drømmen, kalt SHA, er i dag en realitet, takket være at de har hentet inn dyktige eksperter fra hele verden, for å gi meg og alle som ønsker eller har behov for det, den opplevelsen og pleien vi fortjener. – Vi er her for å hjelpe deg til en best mulig helse, bidra til at du gjennom oppholdet vil føle deg sunnere dag for dag, og bidra til å gjøre det mulig for deg å oppfylle dine drømmer og å legge år til ditt liv.

 

En livsstil

Mange hevder at SHA Wellness Clinic er det absolutt beste SPA i Europa. Og det ville ikke forundre meg om de har rett. Jeg opplever i hvert fall SHA som svært unikt, trygt og behagelig. Her blir jeg godt ivaretatt både fysisk og mentalt.  Straks jeg setter foten innenfor porten kjenner jeg hvordan den gode og varme atmosfæren omslutter meg. Jeg føler meg straks hjemme, og kjenner at jeg vil finne helse, skjønnhet, fred og harmoni her.  På SHA lever de virkelig etter Hippocrates berømte ord: «La maten være din medisin og la medisinen være din mat».   SHA er ingen diett, SHA er en livsstil! Som passer meg som hånd i hanske!

 

SHA opplevelsen

Hele oppholdet starter med en personlig konsultasjon hvor vi sammen setter opp et ernæringsprogram for mitt besøk. Den erfarne terapeuten jeg så forholder meg til gir råd underveis og merker seg de endringene jeg gjennomgår i løpet av oppholdet. Det kjennes godt på kroppen de første par dagene, og de fleste erfarer en del fysiske endringer når kroppen begynner renselsesprosessen den skal gjennomgå. Etter første dag kjenner jeg en lett hodepine, endringer i fordøyelsen med oftere toalettbesøk, temperaturendringer og så videre. Jeg føler meg ganske så utkjørt de første kveldene. Kroppen kvitter seg med gamle synder og tilpasser seg sitt nye kosthold.  Men plagene går heldigvis fort over, for nå kjenner jeg at energinivået øker. Renselsesprosessen er gjennomført, og nå kan jeg begynne å bygge. Søvnkvaliteten bedres, jeg kjenner større velbefinnende og ikke minst mer mental styrke og klarhet. Kostholdet har en forbløffende rask og positiv virkning.

Det profesjonelle teamet jeg er omgitt av, guider meg hele tiden – gjennom livsstilsforandringene, kosthold og trening. Jeg får mengder av kunnskap og hjelp til å velge riktig kost og legge om spisevaner, personlig treningsprotokoll og egnede, relevante SPA behandlinger -alt for at jeg skal oppleve umiddelbare resultater og lære å etterleve den macrobiotiske livsstil.

 

Macrobiotisk livsstil

Yin og Yang er de mest basiske og primære styrker. All forandring, bevegelse, formasjon og samhandling kan forstås som termer for yin og yang, men det er alltid en dominerende styrke, slik at vi for eksempel kan klassifisere planter, personer og mat i forhold til deres relative yin og yang tendenser.

Macrobiotisk livsstil fokuserer på dynamikken i yin og yang i dagliglivet.  Sentrifugal ytre energi, som resulterer i ekspansjon, spredning og separasjon er yin tendenser.  Sentripetal, indre energi som resulterer i sammentrekning er yang tendenser. En macrobiotisk livsstil og kosthold balanserer disse to.

Gjennom vårt daglige matinntak, evner vi å tilegne oss de lokale forhold og klimaet som vi oppholder oss i. Det er derfor balansen i maten vår er svært viktig. Alle sammen følger vi vårt naturlige instinkt for å forsøke å opprettholde denne viktige balansen. Når det er kaldt skrur vi opp varmen, og når det blir varmt tar vi gjerne en kald forfriskning. Om sommeren spiser vi enklere og litt «lettere» mat enn ellers i året, mens vi stort sett endrer kostholdet vårt til mer «tunge måltider» om vinteren og når det er kaldt.  En macrobiotisk livsstil hjelper oss til å være mer på vakt overfor våre intuitive behov, og hjelper oss med å finne mat og tilberede denne etter forholdene vi befinner oss i.

 

SHA diettene

SHA tilbyr tre typer dietter – Kush, som er vektreduserende, Biolight, som baserer seg på lett detox, og SHA, som er en normal diett.

Gjennom en grundig helsesjekk hos sykepleier og kostveileder blir det konstatert at jeg skal kombinere Biolight og SHA dietten.  Det er dette kroppen min trenger fremover for å opprettholde balansen. Mine veiledere understreker imidlertid at dette ikke handler ene og alene om en diett, men vel så mye om livsstil. Ettersom jeg ikke trenger å gå noe særlig ned i vekt, men heller trene mer og bygge muskler, blir jeg tildelt en personlig trener. Hun heter Luciana og gir meg en grundig innføring i personlige øvelser og nye teknikker, som gir meg inspirasjon til å fortsette treningen når jeg kommer hjem.

Middagen min den første dagen består i en forrett av avocado i søt, kremet saus med grønt, japansk gress.  Hovedretten er en hvit fisk, sole, med crispy fiskeskinn og gulrot- og søtpotet purré.  Jeg får også beskjed om at jeg ikke bør drikke til måltidene, men innta drikke etter disse.  Desserten min består kun av japansk, beroligende te med eple.

Frokosten dagen etter, består av en nydelig biolight detox juice, samt grønnsaker og frukt, etterfulgt av en smakfull japansk miso suppe.

 

Shiatsu – lett og avslappende

Etter frokost blir jeg geleidet inn i et rom med dempet belysning og behagelige aromatiske dufter. Pilla fra Barcelona, gir meg en kimono, og jeg blir bedt om å legge meg på en myk japansk seng.  Hun masserer meg med myke, lette grep – en japansk shiatsu massasje. Jeg forteller henne at jeg trenger en dyp massasje da jeg har temmelig stiv muskulatur. Hun svarer at kroppen min ikke trenger dyp massasje nå, men heller en avslappende massasje. – Noen ganger føler du at du trenger en dyp massasje, men ofte er det motsatte tilfellet. Muskulaturen er mer sliten enn spent og stiv. Det er viktig å lytte til kroppen og gi den det den trenger, sier Pilla.

 

Tannlegebesøk med resultater

Uvisst av hvilken grunn står også tannlegesjekk på agendaen min. Jeg entrer et smakfullt innredet rom hvor alt er hvitt, både utstyr og interiør. Prosedyren er at tannlegen tar en helt ordinær sjekk av tenner og kjeve. Mange plager har sin årsak i feilposisjon i munnen.  Underveis får jeg nærmest sjokkerende nyheter. Tannlegen forteller meg at kjeven min er langt utenfor normal posisjon, noe som automatisk vil gi alvorlige konsekvenser dersom jeg ikke gjør noe med dette – blant annet smerter andre steder i kroppen og tidlig aldring. Jeg forteller at jeg har slitt med smerter i nakke og kjever over lengre tid, og ingen, heller ikke min egen tannlege, har informert meg om at årsaken kan ligge i feilstilling av kjeven. Tannlegen tilbyr meg å lage en «skinne» som skal bidra til å rette opp skjevheten. Allerede neste dag har han laget «skinnen» til meg og setter den på plass.  Etter et par dager kjenner jeg bedring. Nakkesmertene er forsvunnet og kjeven mer avslappet. Besøket mitt på SHA begynner virkelig å gi resultater!

 

Lege, osteopat og naturterapeut

Etter mitt interessante besøk hos tannlegen, blir jeg henvist til Dr. Rubio, som også er både osteopat og naturterapeut. Han utstråler en selvtillit, som gjør meg trygg og rolig. Denne mannen kan sitt fag! Han gir meg en østens diagnostikk ved å undersøke tunge og øyne, og konkluderer blant annet med at jeg ikke bør spise mer enn to egg per uke og tomater må jeg kutte helt ut på grunn av negativ påvirkning på nyrene. Han oppdager også en feilstilling i halebenet, som, sammen med feilstillingen i kjeven, forårsaker smerter i nakke og legger. Han korrigerer halebenet i løpet av et par minutter, og jeg kjenner øyeblikkelig at mye annet også kommer på plass. I tillegg anbefaler han meg

å drikke en te med sitronmelisse og mynte, samt en kaktusurt hver morgen og kveld.  Dessuten gir han meg en personlig diett som jeg bør følge så langt som mulig for at balansen i kroppen skal opprettholdes.

 

Meditasjon uten lotus

På toppen av det hele instruerer og praktiserer de meditasjon her på SHA. Og også på dette feltet henter de inn anerkjente fagfolk fra hele verden. Under mitt opphold har de besøk av Stuart Bold, en svært berømt kapasitet innen meditasjonens verden. Han reiser verden rundt, men er stadig tilbake hos SHA, og har vært her i et par uker denne gangen for å holde kurs i meditasjon for stedets gjester. Selv kommer jeg i snakk med ham, og han tilbyr meg en personlig time. Jeg er ikke vel bevandret i meditasjonens verden, og har alltid hatt en forestilling om at det handler om lotusstilling og røkelse. Derfor er det svært lærerikt å erfare hans enkle meditasjonsteknikk, og en fantastisk og bokstavelig talt sjelsettende opplevelse.  Og faktisk helt unødvendig å sitte i noen bestemt form for meditasjonsstilling – bare du sitter behagelig og har evne og ro til å fokusere på oppgaven.

 

En åpenbaring

Det har vært en glede, og føles nesten litt ærefullt å få oppleve SHA Wellness Clinic. Her tok de virkelig ansvar for min helse og mitt velbefinnende.

Dersom du ser etter vakre omgivelser med behagelig klima, hvor du nærmest puster inn fred og harmoni, er SHA det rette stedet – et paradis hvor du styrker egen helse og velbefinnende, hvor kropp, tanker og sjel kommer i likevekt. Mitt besøk ble som en åpenbaring, og min sjel forteller meg at jeg nok vil se dette fredelige og fine stedet, med de dyktige og trivelige menneskene igjen en dag.

 

Verdt å vite:

Great Spa & Health valgte å fly med Norwegian til Alicante i Spania.

Fra Alicante er det en liten 40 minutters kjøretur langs kysten nordover til SHA Wellness Clinic. Det ligger i Albir i Alteabukten.

SHA klinikken har fem stjerner, holder høy standard, og regnes som et av Europas beste velvære- og helsespa. For ytterligere informasjon om SHA og priser, klikk deg inn på www.shawellnessclinic.com.

Leiebil i Alicante koster for en uke, minste kategori, ca kr 1.250,-(Avis).

Valuta i Spania er euro, og du finner minibanker på flyplassen og en rekke andre steder i og rundt Alicante.

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 04.02.2017
  • Tekst: Hanne Neset
  • Photo: SHA Wellness Clinic

See more

Advesting