Orlando

Hard Rock Hotel

Kulere hotell finner du neppe. Hard Rock Hotel i Orlando, Florida er en herlig blanding av funky moderne og trivelig nostalgi.

Rock on!

Kulere hotell finner du neppe. Hard Rock Hotel i Orlando, Florida er en herlig blanding av funky moderne og trivelig nostalgi. Hit valfarter gamle rockere, her holdes konserter både av etablerte musikere og unge håpefulle, og dessuten er hotellet både interessant og stilig. Og har noen av byens beste og kuleste restauranter. Rock on!

Tekst: Terje Myklebost, Foto: c2015 Hard Rock Hotel at Universal Orlando. All rights reserved.

Det er liksom ingen tvil om hva du kommer til når du har sittet i en yellow taxi fra flyplassen nedover Universal Drive, til den mer eksklusive delen av denne innholdsrike lange veien. Her er det brede avenyer mellom høyreiste palmer og velstelte plener. Så svinger vi inn gjennom en port og allerede her, i porten, er det musikk det handler om. På portstolpene er det murt inn tre gitarer på hver side – du er i et hotell som har musikk som gjennomgangsmelodi – du er i Hard Rock Hotel med den karakteristiske Hard Rock logoen med gul skrift på en lilla sirkel høyt og stolt på den lys, lys beige fasaden i meksikansk stil. Og det første som møter meg når jeg entrer dørene er selvfølgelig en vegg av levende rock’n’roll, og et trommesett som står som en utstilling foran innsjekkingsskranken. Musikken formidles av en ung, og sikkert håpefull dame, som synger fint og av full hals, mens publikum henger over smijerngjerdet, eller slanger seg på sofaene med noe godt å drikke mens de nyter damens heftige rock’n’roll. Jeg sjekker inn hos jentene som synger og rocker bak disken, foran store bilder av David Bowie og Jimi Hendrix, og kjenner at det rykker litt i dansefoten selv.

Lobby 2 V4

Lobby full av rock

Lobbyen er stor og ligger i hotellets tredje etasje. Ikke så høyt under taket, men stor i omfang med hvitt marmorgulv med beige mønster og logoen felt ned i gulvet, søyler og tre trinn ned til loungen bak et smijerngjerde med forgylte ornamenter, med vegg-til-vegg teppe, retro sittegrupper og store vinduer ut mot en terrasse. På veggene henger massevis av gullplater til en rekke verdenskjente artister, støvlene til Glenn Hughes fra Deep Purple, støvlene til Mick Jagger, til Baby Spice, Elton John, til June Pointer i Pointer Sisters, og de gule joggeskoene til KC i KC & The Sunshine Band. Et av kostymene til Steven Tyler er stilt ut, flere av gullplatene til Elvis, en av hans imponerende kostymer, flere av smykkene hans og en av hans akustiske gitarer. Og midt i dette, i lobbyen holdes stadig konserter. Også ute i bassengområdet. På Hard Rock Hotel skjer det ting over alt, og hele tiden.

Velvet Bar og Rock Shop

I den intime og hyggelige Velvet Bar, med inngang trukket i rød fløyel, henger kostymet til Eric Carr i Kiss, kjolen til Tina Turner, og jakken til Stevie Nicks i tillegg til en rekke gullplater og en tegning av Bob Dylan. Her inne er det en trivelig og sosial bardisk, lekkert blankt tregulv og zebramønstrede møbler, og riktig så livlig og trivelig om kvelden – akkompagnert av musikk, selvfølgelig. Og i det motsatte hjørnet av lobbyen ligger Rock Shop, proppfull av gadgets og saker fra rockens verden – alt fra t-skjorter, caps og smykker til kopper, trommestikker, solbriller, badeartikler og gitarer. Dessuten gitaren til Gene Simmons i Kiss, gitaren til Cliff William i AC/DC, til Tony Lommi i Black Sabbath og ikke minst til Jimi Hendrix, som fikk gitaren av Brian Jones i The Rolling Stones. Det er virkelig morsomt å bruke litt tid i Rock Shop!

Standard Double

Rocka rom

Jeg sjekker inn i rockemodus, danser gjennom resepsjonen og inn i heisen, hvor det for øvrig også er musikk – og det første jeg ser når jeg åpner døren til rommet mitt et par etasjer opp er et lite kunstverk på veggen som består av 52 trommestikker som er malt i sterke farger og limt sammen i en bølgeform. Det neste jeg ser er et speil i helfigur hvor høyden til kjente artister som Elvis, Madonna, Bob Dylan, Snoop Dogg, Justin Timberlake, Michael Jackson, Frank Sinatra, Beyonce, Lady Gaga, Debbie Harry, Pink, Bruce Springsteen, Stevie Nicks, John Lennon, Jimi Henrix og en rekke andre musikere er markert på speilglasset. Det første gjester selvfølgelig gjør er å stille seg inntil speilet og se hvem de er på høyde med. Jeg er like høy som Bob Dylan, Justin Bieber, Kurt Cobain og Bruno Mars, så vet jeg det! Ellers har rommet store vinduer og går i mørk grått og hvitt med stripet vegg-til-vegg teppe i de samme fargene, men med striper i rødt innimellom. Stolene er retro i rød- og oransjestripet ullstoff og med puter med nei til atomvåpen og peace-tegnet på. På TV-skjermen dundrer selvfølgelig en rockekonsert når jeg entrer rommet. Det svinger overalt på Hard Rock Hotel!

Mat i mengder

Nede i første etasje ligger Kitchen, den kule, lett funky restauranten som mer er et brasserie og hvor det også serveres en helt fantastisk frokost med alt fra amerikanske pancakes til bugnende fruktfat. For å komme inn i Kitchen må jeg ut og gå langs terrassen med uteservering mot bassengområdet. Her er det et åpent og hektisk kjøkken og en kombinasjon av båser med sittebenker trukket i rødt skai og frittstående bord på de veldig amerikanske og lite smakfulle, spraglete vegg-til-vegg teppene. Men menyen er fyldig og bra, og maten meget god. Hard Rock er kjent for sine burgere, og dette hotellet er intet unntak. Og empanadasene til forrett, knallgode! For ikke å snakke om det ferske maisbrødet som serveres rett fra ovnen, stekt i en liten dyp stekepanne!

Legendariske The Palm

Hard Rock Hotels andre restaurant er legendariske The Palm. Den første The Palm ble åpnet på Second Avenue i New York i 1926, fikk ry som landets første ekte steakhouse og ble en kjempehit. «Alle» besøkte The Palm, og gjør det fortsatt. I dag er det 26 The Palm-restauranter i USA og to i Mexico, og restauranten på Hard Rock Hotel i Orlando er som en tro kopi av originalen i New York. Rustikk og intim med de karakteristiske båsene med sittebenker, mye mørkt treverk, vifter i taket og et deilig rustikt tregulv. En herlig restaurant pyntet med krukker med grønne sivplanter og gamle plakater og bilder på veggene. Og vegg i vegg ligger en flott brun bar med retro barkrakker og en blanklakkert bardisk i tre. Mye treverk her også – som seg hør og bør i en restaurant og bar som representerer en tid lenge før plastikken ble funnet opp.

Hard Rock pool

Mer enn et basseng

Hotellet er formet som en halvsirkel, og halvsirkelen favner bassengområdet – som er ganske så trivelig og intimt, selv om det er stort. Over inngangen til området henger en stor rund Bulova klokke med innskripsjonen Rock Around The Clock, og i hellene på bakken er det nedfelt en jordklode hvor det står Save the Planet, Love All – Serve All – helt i Hard Rocks ånd. Også her i bassengområdet holdes det konserter, med større band og helt ned til en person og hans gitar. Det er riktig så frodig her med vakre blomsterhaver, blomsterbusker og mengder av svaiende palmer, og på den ene siden av bassenget står solsengene i sanden som på en strand. Her kan du leie din egen cabanas med private solstoler og få servert lunsj i teltet. I enden av bassenget ligger Beachclub med en trivelig rund bar og lunsjservering. Her er det også fint å sitte i den myke kvelden og nyte et glass med noe godt i, lytte til musikk og til brisen som suser i palmebladene.

Opplevelser i kø

Hotellet ligger vegg i vegg med en av Orlandos største attraksjoner, Universal Studios. Du spaserer bort på ti minutter eller bruker like kort tid med båten som stopper innom Hard Rock på vei fra nabohotellet Loews Portefino Bay. Orlando har ekstremt mye å by på. Byen er nå USA’s opplevelsesby nummer én og tok i fjor i mot 62 millioner besøkende fra hele verden. Og alle skulle innom Disneyworld, Epcot senteret, Sea World, Wet ‘n Wild, rusle langs International Drive, shoppe i Florida Mall eller The Mall Millenium, spise på de mange gode restaurantene, spille golf på en eller flere av de 176 flotte golfbanene i området eller altså besøke Universal Studios, som er virkelig imponerende med sine naturtro brostensgater mellom vakre bygninger, restauranter, kaféer og barer, og med berg og dalbaner, tog og hele Harry Potters fantastiske verden. Meget, meget imponerende. Det er virkelig nok å ta seg til i Orlando, og mere kommer det til å bli. Selv om det allerede er mengder av attraksjoner stopper det ikke med det. Her legges planer for nye opplevelser og nye hoteller. Men med den praktiske beliggenheten tett inntil den, etter min mening beste underholdningsparken, Universal Studios, er Hard Rock Hotel et perfekt og herlig rocka alternativ. Kelneren hilser med «Rock’n’Roll», og da blir det vel ikke særlig hyggeligere eller mer rocka enn det!

Verdt å vite:

Great Hotels valgte å fly med United Airlines via Newark i New Jersey til Orlando, Florida. Se mer informasjon eller bestill billett på www.unitedairlines.com.

Hard Rock Hotel, Orlando, ligger i Universal Blvd i Orlando – vegg i vegg med Universal Studios. Du kan spasere de få meterne bort til dette fantastiske underholdningssenteret, eller ta en liten båttur over. Det går en liten shuttlebåt mellom hotellene Loews Portofino Bay og Hard Rock Hotel og Universal Studios. Hard Rock Hotel er et kult 4-stjerners hotell i meksikansk stil hvor musikere og andre kunstnere gjerne bor og spiller. Hele hotellet er fullt av klær, sko, gitarer og gullplater fra både levende og døde musikklegender. Se mer info på www.hardrockhotels.com/orlando/

Leiebil er rimelig i USA. For minste kategori bil i én uke koster det fra ca kr 1.900(AVIS).

Husk visum til USA, og i god tid. Den kan fylles ut og søkes om på www.esta.cbp.dhs.gov/, og koster $14. De aller fleste kredittkort aksepteres selvfølgelig i USA, og skal du ta ut kontanter på en ATM, så vit at de beregner seg en kommisjon på mellom tre og seks dollar.

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 15.11.2016
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: c2015 Hard Rock Hotel at Universal Orlando

See more

Advesting