Reunion Golf Club, Orlando, USA

Har samlet de tre største

Det er mange unike golfbaner i verden. I Orlando i Florida ligger flere av dem. Men Reunion Golf Club i Orlando er kanskje den mest unike av dem alle. For det finnes ingen annen golfklubb i verden hvor tre av de største golfspillerne har designet hver sin 18-hulls bane – Arnold Palmer, Tom Watson og Jack Nicklaus.

 

Great Golf of Course fikk gleden av å spille to av banene – Watson Course og Palmer Course. Nicklaus Course var stengt for vedlikehold og ombygging av hull 17 og 18. Men de to var verdt hvert golfslag – og dem ble det en del av! Men hva gjør vel det når man nyter både Floridas deilige klima og et par av de beste av byens 176 golfbaner! Og det morsomme er at selv om disse to banene ligger side om side i Davenport området, ved Kissimee og bare noen gode driver fra Disneyworld og Epcot senteret, så er de vidt forskjellige. Men begge er smellvakre, krevende og gode – selvfølgelig, når de er designet av dette trekløveret av noen levende golflegender.

Watson Course – med sand til knærne

La meg si det med en gang – det er godt du har en sandwedge i bagen når du legger ut på Watson Course. For på denne runden vil du garantert bli en bedre bunkerspiller. Sandbunkere må være Tom Watsons’s signatur – i hvert fall på Reunion. Her har han virkelig kompensert for manglende vannhull ved å etablere 186 gode bunkers – godt med sand og passe myke. Alle plassert strategisk og med en tanke bak. Tom Watson gjør neppe noe tilfeldig. Og Watson Course stiller man seg heller ikke likegyldig til. Dette er en voksen golfbane på 6058 yards fra blå tee, som er den midterste av de fem teeboksene. Fra sort tee er banen hele 6916 yards og fra rød dametee 4802 yards. Så her er det noe for en hver golfer.  Vi er i Orlando i innlandet av Florida, og her inne er det paddeflatt, så Watson Course er lite kupert, og ville vært lett å gå om du fikk lov til det. Her er golfbilen inkludert i prisen. På Reunion vil de at runden skal gå raskt unna, så de får ut flere spillere i løpet av dagen.

En vakker bane

Hyggelige fire timer i en parkbane med vakre omgivelser, løvtrær, noen med dette karakteristiske skjegget, disse typiske bombene med tett sivgress, nydelig beplantede teesteder med frodige og vakre blomsterbusker og de kritthvite bunkerne i kontrast til de saftige, grønne fairwayene – og med den blå himmelen som en herlig kulisse for oss vintertrøtte nordboere. Watson Course er en meget vakker golfbane, og her mister du ikke mange baller. Det er vanskelig å plukke ut og fremheve enkelthull på denne banen. Men skulle jeg likevel gjøre det, så må det bli hull 11 og 12. De ligger i et åpent område, og er faktisk litt ondulerte – i den forstand at hull 11, som er et par 4 hull slås ut fra en teeboks litt høyere oppe i terrenget og ned på en fairway med fall mot venstre ned i en liten. Langs venstre side er det såkalt wasteland, eller naturlig sandområde hvor det er lov å grunne køllen – men ikke så lett å slå seg opp fra. Det er mange slike wastelands på Watson Course. På høyre side ligger det bunkere på rekke og rad. Hvis du er smart, så lar du driveren stå i bag’en og plukker heller frem et langt jern. Da har du et greit innspill på rundt 130 meter videre ut over den lille dalen og med stigning opp til greenen på en hylle nedenfor et flott leilighetskompleks. Et virkelig fint og strategisk utfordrende golfhull. Hull 12 er et superfint par 3 som fortsetter ut mot venstre på det åpne området til en stor og ondulert green godt pakket inn av et knippe bunkere, selvfølgelig. To lekre golfhull!

Palmer Course – gjennom haver

Neste dag er vi tilbake på Reunion Golf Club. Etter å ha sjekket inn hos Eric i den velfylte proshopen og fortært en solid egg and bacon frokost, tar vi en «coffee to go», hopper i golfbilen og durer bort til første tee. Det sies at Palmer Course er en helt annen bane enn Watson. Og de som sier det har helt rett. Det ser vi allerede på hull 1. For her slår vi høyt ut, i den grad man kan kalle noe høyt i det hele tatt her i indre Florida – og rett ut mot et vann, som absolutt er i spill om du får til en god drive på morgenkvisten. Men vann, ja – på Watson Course var det ikke så mye som en vanndråpe. Det er det på Palmer Course. Ikke så mye, seks vannhull for å være helt nøyaktig, og færre bunkere enn på Watson. Men det mangler ikke på bunkere her heller. Så denne banen er vel mer det vi ville kalle en normal golfbane med en kombinasjon av vannhull og bunkere. Palmer Course er en typisk amerikansk residential course. På enkelte hull går fairway nærmest gjennom havene til boligene som ligger tett på begge sider langs banen. Her sitter folk på terrassene sine, nyter solen, følger med på slagene dine, kommenterer og applauderer gjerne når du gjør et fint innspill eller senker en putt. Amerikanere er rause sånn! Men slike residential courses har vi ikke mange av hjemme i furet værbitt. Hjemme snakker vi stort sett om baner med skog i røffen og ikke velstelte haver. Palmer derimot er en typisk parkbane. Verken på Watson eller Palmer mister du mange baller.

Opplevelser i kø

Et både spennende og godt hotell i Orlando er Hard Rock Hotel, med mange interessante eiendeler og gullplater fra både levende og døde rockelegender, og et hotell fullt av musikk. Det ligger dessuten vegg i vegg med en av Orlandos største attraksjoner, Universal Studios. Du spaserer bort på ti minutter eller bruker like kort tid med båten som stopper innom Hard Rock Hotel på vei fra nabohotellet Loews Portefino Bay. Orlando har ekstremt mye å by på. Byen er nå USA’s opplevelsesby nummer én og tok i fjor i mot 62 millioner besøkende fra hele verden. Og alle skulle innom Disneyworld, Epcot senteret, Sea World, Wet ‘n Wild, eller rusle langs International Drive, shoppe i Florida Mall eller The Mall Millenium, spise på de mange gode restaurantene, spille golf på Reunion Resort eller andre av de 176 flotte golfbanene i området eller altså besøke Universal Studios, som er virkelig imponerende med sine naturtro brostensgater mellom vakre bygninger, restauranter, kaféer og barer, og med berg og dalbaner, tog og hele Harry Potters herlige fantasiverden. Meget, meget imponerende. Det er virkelig nok å ta seg til i Orlando både for golfere og ikke-golfere, og mere kommer det til å bli. Selv om det allerede er mengder av attraksjoner stopper det ikke med det. Her legges planer for nye opplevelser og nye hoteller. Men med den praktiske beliggenheten tett inntil den, etter min mening beste underholdningsparken, Universal Studios, kan Hard Rock Hotel være et godt alternativ hvis du ikke er en så ihuga golfer at du foretrekker å bo på golfbanen. Da er Reunion Resort et suverent hotell bare 50 meter fra proshopen, med lekkert spa, og noen av byens beste restauranter.

Og da kan du altså spille tre flotte og helt forskjellige golfbaner tre dager på rad – designet av tre av verdens beste golfspillere, og heller kjøre den halve timen det tar inn til attraksjonene i byen, eller de fem minuttene det tar å kjøre bort til Disneyworld. Praktisk og greit – og med golf i verdensklasse.

Verdt å vite:

Great Golf valgte å fly med United Airlines via Newark i New Jersey til Orlando, Florida. Se mer informasjon eller bestill billett på www.unitedairlines.com.

Reunion Golf Club er en unik golfklubb en halv times kjøretur ut fra Orlando, i Kissimee tett ved Disneyworld og Epcot senteret. Den består av tre 18-hulls baner designet av de tre levende golflegendene Arnold Palmer, Jack Nicklaus og Tom Watson. Tre flotte baner, og alle temmelig forskjellige. www.reunionresort.com

Reunion Resort er et naturlig hotellvalg hvis du vil bo på banen og konsentrere deg om golfspill. Et super godt hotell med spa og gode restauranter. www.reunionresort.com.

Vil du heller bo i Orlando, så er Hard Rock Hotel i Universal Blvd i Orlando, vegg i vegg med Universal Studios, et godt alternativ. Du kan spasere de få meterne bort til dette fantastiske underholdningssenteret, eller ta en liten båttur over. Hard Rock Hotel er et kult 4-stjerners hotell i meksikansk stil hvor musikere og andre kunstnere gjerne bor og spiller. Hele hotellet er fullt av klær, sko, gitarer og gullplater fra både levende og døde rockelegender. www.hardrockhotels.com/orlando/

Leiebil er rimelig i USA. For minste kategori bil i én uke koster det fra ca kr 1.900(AVIS).

Husk visum til USA, og i god tid. Den kan fylles ut og søkes om på www.esta.cbp.dhs.gov/, og koster $14. De aller fleste kredittkort aksepteres selvfølgelig i USA, og skal du ta ut kontanter på en ATM, så vit at de beregner seg en kommisjon på mellom tre og seks dollar.

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 18.03.2017
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: Reunion Golf Club og Terje Myklebost

See more

Advesting