Imponerende og smakfull oase

Turkish Airlines Business Lounge, Istanbul

 

Det finnes etter hvert mange elegante business lounger på flyplassene rundt omkring i verden. Alle flyplasser med respekt for seg selv, og for de reisende, legger sin sjel i å gjøre livet og reisen behagelig for sine gjester. Men noen er flinkere enn andre. Turkish Airlines Business Lounge på Ataturk Istanbul Airport er en opplevelse. Det er nesten så du ønsker deg litt lenger transitt, og sånn er det absolutt ikke alltid!

Istanbul i Tyrkia har ett ben i Asia og ett i Europa, og det merkes godt når du trår av flyet og entrer flyplassen. Her er det et pulserende liv, og en herlig kombinasjon av butikker med internasjonale merkevarer og eksotiske butikker med både lokale tyrkiske delikatesser og tradisjonsrike klesdrakter. På Ataturk flyplass er det livlig og levende hele døgnet med en salig og spennende blanding av kulturer og folkeslag, eksotiske dufter og mye spennende å se på. Og det samme gjenspeiler seg i Turkish Airlines Business Lounge – bare ikke så støyete og livlig kaotisk som ute i den sydende hallen. Skjønt, det er ikke langt unna!

En annen verden

Når du sjekker inn i Turkish Airlines Business Lounge er det som å trå inn i en annen verden – en spennende arabisk inspirert verden. I 2012 ble hele loungen bygget om og løftet til en fantastisk kvalitet. Det første som møter deg og det første du kommer inn i er de brune, buede takene, formet som arabiske telt, og du går fra telt til telt på deilig knirkende parkett med nedfelte runde tepper Dette er på mange måter kaféområdet med små runde bord med hvite marmor bordplater og sorte og forgylte stoler – og bugnende disker med søte kaker, kraftig, duftende kaffe og te. For dem som skal raskt inn, hvile noen minutter og så av gårde til neste desitnasjon. Litt lenger inn serverer hvitkledte kokker varm frokost, lunsj eller middag. Her er også et nydelig bibliotek med bøker og magasiner på all verdens språk – og også et flott biljardbord for dem som har tid til en avslappende runde.

Og vil du ha med deg en film, så er det egen dunkelt belyst kinosal med gode, dype stoler, og like bortenfor en salong med en hel vegg full av TV-skjermer med nyheter og programmer fra flere titalls TV stasjoner verden rundt. Her er det også kaffebarer med nydelige lys beige skinnmøbler og i et hjørne Heroes, barnas egne lekehjørne med playstation avdeling. Turkish Airlines er svært opptatt av barn og annonserer til og med veldig hyggelige «ladies and gentlemen and sweet children» på flyene sine.

I loungen er det eget bakeri med deilig hjemmebakst, det er plassert vintraller rundt omkring, her er det bugnende salatbarer, popcornvogn utenfor kinoen, egen nøttebar med alt du kan tenke deg av nøtter, bugnende fargerike fruktbarer og traller fulle av oliven, løk og bær.

Moderne smeltedigel

Turkish Airlines Business Lounge er på hele 5900m2 og har 12 barer og en kapasitet på 2000 passasjerer. Beveger du deg lenger inn så kommer du til stillere avdelinger. Her er det dype og gode sittegrupper i lys grått skinn, lyst og innbydende med de samme fruktvognene og vintrallene og også et sort flygel som er forhåndsprogrammert og spiller nydelige klassiske svisker. Her er også en Mac stasjon med åtte store skjermer rundt en stolpe. Det samme er det i etasjen under. Rusler du ned den imponerende trappen så møter du først et område som kan minne om en nydelig utekafé med lette utemøbler på et lyst gulv som minner om en sandstrand. Her nede er det stillerom med de samme gode skinnmøblene, men i den ene enden er aktivitetsavdelingen for voksne med sport på TV skjermene, bilracer bane, golfsimulator, og hvis du ønsker det kan du bestille litt god ryggmassasje mellom flyvningene.

Det finnes knapt maken til business lounge noe sted. Med beliggenheten i skjæringspunktet mellom Europa og Asia er Turkish Airlines Business Lounge som en moderne smeltedigel – med et herlig surr av språk, hudfarger og klesdrakter og eksotiske dufter. Her finner du alt fra tibetanske munker og arabiske sheiker til backpackere på businessclass og forretningsmenn i pinstriped dresser. Det er bare å suge inn inntrykkene og nyte oppholdet….

Share this / Subscribe now

The details

  • Date: 27.12.16
  • Tekst: Terje Myklebost
  • Photo: Turkish Airlines

See more

Advesting